Συμβουλές

Κατηγορίες παιδικών παλτών και μπουφάν.

Παιδί στο κρύο scaled

Αναλυτικός και πλήρης οδηγός για το πως να επιλέξετε το ιδανικό μπουφάν για το παιδί σας

Σε αυτή την ενότητα θα σας αναλύσουμε τους τύπους των παιδικών μπουφάν που είναι ιδανικά για ένα ζεστό ντύσιμο κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες του χρόνου

 

Αρθρο για το πως να επιλέξετε το ιδανικό μπουφάν για το παιδί σας.

Αναλυτικότερα:
Μπουφάν τα οποία φέρουν μόνωση: Πρόκειται για μπουφάν τα οποία περιλαμβάνουν μονωτικό υλικό και αποτελούν μια πολύ καλή και ζεστή επιλογή για το παιδί σας. Η συγκεκριμένη κατηγορία διακρίνεται σε 2 υποκατηγορίες ανάλογα με τον τύπο της μόνωσης που χρησιμοποιείται: Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για επιλογή μεταξύ πουπουλένιας και συνθετικής μόνωσης. Σε μια προσπάθεια να αναλύσουμε τις 2 αυτές υποκατηγορίες θα λέγαμε πως:

a) Μπουφάν πουπουλένια: Φυσικής προέλευσης, το πούπουλο αποτελεί ένα υλικό το οποίο προσφέρει απαράμιλλη ζεστασιά. Τα jacket που κατασκευάζονται με αυτό είναι επίσης ελαφριά και εύκολα στη συσκευασία. Ωστόσο το μειονέκτημα σε αυτό αποτελεί το κόστος, καθώς μόνο οι πολύ ποιοτικές επιλογές είναι και αδιάβροχα, στην περίπτωση φυσικά που επιθυμούμε το μπουφάν να μας παρέχει προστασία και από τη υγρασία. Ωστόσο οι πολύ ποιοτικές επιλογές είναι και ιδιαίτερα ακριβές.

b) Μπουφάν με συνθετική μόνωση: Πιο προσιτές όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος από τα μπουφάν που φέρουν πούπουλο, οι συνθετικές μονώσεις προσφέρουν ζεστασιά ακόμα κι αν βραχούν. Μερικά από τα καλύτερα συνθετικά τζάκετ είναι πολύ ζεστά, αλλά και αρκετά προσιτά στην τιμή τους. Αποτελούν ιδανική επιλογή ντυσίματος κατά τους χειμερινούς μήνες του χρόνου, προκειμένου το παιδί σας να αισθάνεται άνετα άσχετα με το πόσο κρύος είναι ο καιρός. Την συγκεκριμένη κατηγορία μονωμένων μπουφάν έχουμε επιλέξει και στο www.forkid.gr καθώς συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της παιδικής μόδας όπως είναι η Βirba, η Trybeyond η Minoti των οποίων οι επιλογές χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη ποιότητα σε πολύ προσιτές τιμές!

Μπουφάν για αγόρια με κουκούλα σε μπλε χρώμα με λευκό.
Μπουφάν με φλις και ζακέτες: Τα μαλακά, ζεστά και οικονομικά, φλις μπουφάν ή και οι ζακέτες λειτουργούν ως μεσαίο στρώμα για να παρέχουν μια μέτρια συνθήκη ζεστασιάς. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τις υπόλοιπες κατηγορίες των μπουφάν όπως είναι τα μονωμένα μπουφάν, τα μπουφάν για το χιόνι αλλά και τα μπουφάν 3 σε 1, δεν προστατεύουν από τη βροχή ή τον άνεμο, με αποτέλεσμα το παιδί σας να χρειαστεί ξεχωριστό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιουργούνται κατά την διάρκεια μιας βροχερής ημέρας. Κατά κύριο λόγο θα λέγαμε πως η συγκεκριμένη κατηγορία μπουφάν και περισσότερο οι ζακέτες αποτελούν κατάλληλη ενδυμασία κατά τους φθινοπωρινούς μήνες αλλά και τους πρώτους μήνες της Άνοιξης. Στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν πολύ βολική λύση για τα παιδιά σας καθώς τους παρέχουν την βολικότητα που απαιτείται χωρίς να τα επιβαρύνουν και το σημαντικότερο χωρίς να ιδρώνουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν το λιγότερο δυνατό από κρυολογήματα. Στο www.forkid.gr θα βρείτε τις καλύτερες ζακέτες σε πολύ οικονομικές τιμές καθώς οι συνεργασίες μας με εταιρείες όπως η NEK Kids Wear, η Domer και η Minoti μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε πολύ ποιοτικές λύσεις σε καταπληκτικές τιμές!

 

Μπουφάν Χιονιού: Τα συγκεκριμένα μπουφάν είναι πάντα μονωμένα, σχεδόν αποκλειστικά με συνθετικό γέμισμα, ενώ έχουν τουλάχιστον ένα ή δύο χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για τις πίστες του σκι: την επιπλέον επένδυση στην μέση για περισσότερη προστασία από την υγρασία του χιονιού, καθώς και θήκες για κάρτες, τσέπες γυαλιών κ.λπ. Το γεγονός πως στην πλειοψηφίας τους είναι αδιάβροχα τα καθιστά και κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν ως εξοπλισμός βροχής σε ψυχρότερες συνθήκες.

Μπουφάν 3 σε 1: Αυτά τα μπουφάν συνδυάζουν ένα αδιάβροχο εξωτερικό κέλυφος (τα περισσότερα έχουν αδιάβροχα υφάσματα που αναπνέουν) με μονωμένη επένδυση. Τα σακάκια επένδυσης που έχουν στο εσωτερικό τους μπορεί να είναι κατασκευασμένα από φλις υφάσματα ή δύναται να έχουν μονωτικό ή συνθετικό γέμισμα. Η πιο ευέλικτη επιλογή αποτελεί ο συνδυασμός ξεχωριστών εξωτερικών και εσωτερικών ενδυμάτων καθώς επιτρέπει στα παιδιά να φορούν κάθε κομμάτι ξεχωριστά ή και τα δύο μαζί ανάλογα με την περίπτωση. Ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία οι ποιοτικές λύσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές σε κόστος.

Αδιάβροχα: Παρόλο που πολλά μονωμένα μπουφάν παρέχουν προστασία από τη βροχή υπάρχουν περιπτώσεις, που απαιτείται ένα ξεχωριστό αδιάβροχο μπουφάν που ανταποκρίνεται και προστατεύει καλύτερα το παιδί σας από την υγρασία. Σε καιρό με αέρα ή βροχή, τα παιδιά πρέπει να φορούν ένα μπουφάν αδιάβροχο πάνω από ένα φλις μπουφάν ή μια ζακέτα. Εάν το μπουφάν ενός παιδιού ακόμη και αν φέρει μόνωση είναι απλώς αδιάβροχο και όχι πλήρως αδιάβροχο, τότε ένα κατάλληλο μπουφάν για την βροχή σίγουρα θα προσφέρει επιπλέον προστασία σε επιβαρυμένες βροχερές ημέρες. Η καλύτερη δε επιλογή που θα μπορούσαμε να προτείνουμε σε αυτή την κατηγορία είναι το αδιάβροχο μπουφάν που θα επιλέξουμε να έχει στο εσωτερικό του επένδυση από φλις ύφασμα. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να έχουμε ένα μπουφάν μπορούμε να πούμε 2 σε 1 το οποίο από την μια είναι ιδιαίτερα ζεστό ενώ από την άλλη είναι αδιαπέραστο από την βροχή αποτελώντας έτσι την τέλεια προστασία για το παιδί σας από την υγρασία και το δυσάρεστο αίσθημα κρύου που αυτή προκαλεί. Στο www.forkid.gr θα βρείτε τις τέλειες λύσεις για τα παιδιά σας σε αδιάβροχα μπουφάν αλλά και σε εξοπλισμό βροχής καθώς έχουμε επιλέξει να συνεργαστούμε με ένα κορυφαίο brand της κατηγορίας, την TucTuc παρέχοντας στους πελάτες μας πολύ ποιοτικά προϊόντα σε αδιάβροχα, γαλοτσάκια, ομπρέλες και σκουφάκια τα οποία πέρα από την αδιαμφισβήτητα ποιοτική κατασκευή τους έχουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, αυτό του τέλειου σχεδιασμού που ενθουσιάζει όλα τα παιδιά!

Αδιάβροχο καπαρντίνα για κορίτσια λευκό με πολύχρωμα λουλούδια και εσωτερική φλις επένδυση.

Χειμερινά εξωτερικά ενδύματα για βρέφη: Οι φόρμες εξόδου αποτελούν την πιο ζεστή σας επιλογή. Αποτελούν την ιδανική και πιο βολική συνθήκη για την μαμά καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μακρύ φερμουάρ για ευκολότερη αλλαγή της πάνας. Σχεδόν όλες έχουν μόνωση από συνθετικά υλικά για περισσότερη ζεστασιά. Καλό θα ήταν επίσης αυτές που θα επιλέξετε να έχουν ενσωματωμένα γαντάκια αλλά και παπουτσάκια προκειμένου να κρατάτε τα χέρια και τα πόδια καλυμμένα και ζεστά. Και σε αυτή την κατηγορία, στο www.forkid.gr μπορείτε να βρείτε πολύ καλές και ποιοτικές λύσεις από την Birba σε πολύ καλές τιμές.

 

Φόρμα εξόδου για μωρά αγοράκια σε λευκό χρώμα με μαύρες ρίγες και διακοσμημένη με ένα κουνελάκι.